Skapa och skydda genom gratisprogram

Hej! Ett nytt år har just börjat och om drygt en månad börjar terminens cirklar. Ibland hör deltagare av sig till mig efter att cirklar slutat och idag handlade det om inköp av datorprogram. Det kan finnas alternativ till att köpa program och här är två tips på kostnadsfria alternativ som jag använder.

Programpaketet OpenOffice
Ett par exempel på de program som ingår är Writer som handlar om att skriva och skapa dokument samt presentationsprogrammet Impress. Writer och Impress påminner om de mer välkända programmen från Microsoft som heter Word och PowerPoint.
Mer information: http://sv.openoffice.org/product/
Hämta och installera programsviten: http://sv.openoffice.org/get/

Microsoft Defender, ett program som skyddar mot virus och spioner
Min erfarenhet av Microsoft är att de gör bra program och tar ansvar för att det kommer uppdateringar som leder till förbättringar av deras program. Och möjligheten att få ett kostnadsfritt säkerhetsprogram som stoppar virus, spioner och annat otrevligt tycker jag är utmärkt! Ju fler som stoppar det onyttiga som sprids mellan datorer desto bättre blir det för alla. Mer information om Defender som ingår i Windows 10:
www.microsoft.com/sv-se/windows/comprehensive-security

Vill du ha fler tips på kostnadsfria program till datorn? Har du några att tipsa om?

2 tankar kring ”Skapa och skydda genom gratisprogram

  1. Anonymous

    Gratis är gott! Idag när så gott som alla datoranvändare också har bredband måste man ju inte skaffa program för att skriva. Ett gmail-konto och man har Word excel och powerpoint. Likaså om man har ett Live/MSN/Hotmail-konto då har man 25gb SkyDrive med Microsoft Word excel PowerPoint etc.

    Svara
  2. Fredrik Pedersen-Dambo

    Hej Anonym! Jag håller med om att gratis är smaskens även om det ofta innebär någon form av reklam som kan ses som en form av betalning för användandet. Tack för att du delar med dig av tips om att använda program på nätet.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.