Skaka hand i språk

Hallo! Något som jag tycker är fantastiskt med nätet är att det underlättar kommunikation och många möten kan bli till just på grund av det. Men det finns gränser även på nätet och de kan vara kopplade till kultur och språk. Men gränser är till för att brytas, i alla fall ibland. Snart kommer jag ha nytta av tyska och fler ord än Bier, Bratwurst och Sauerkraut så idag efter frukost blev det en stunds språkträning. Några minuters träning då och då kan öppna dörrar till möten. Att kunna prata med varandra kan kännas som att skaka hand i ett språk.

En fördel med andra sätt att ta betalt är att mycket på internet är kostnadsfritt och kan vara som smakprov till det som säljs. Det kostnadsfria material som jag använde till lite språkträning på tyska just idag var detta: http://radiolingua.com/category/shows/oml-german. På bibliotek brukar det finnas språkkurser att låna som både riktar sig till nybörjare på tyska som jag och mer avancerade användare. Ett sätt att träna på språk är också att läsa utländska böcker eller tidningar, här är ett exempel i det inlägg jag skrev för en vecka sedan:
http://studiecirkelblogg.se/folkbildning/tillgang-till-tusentals-tidningar-genom-bibliotekets-lanekort/
Tschüss
Fredrik

2 tankar kring ”Skaka hand i språk

  1. Kurt

    Tack för tipset! Har skickat en italiensk radiolingua språkkurs till en vän som ska resa till Italien i april. Denne tackade så mycket och var glad över det!

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.