Från Windows 8 till 10

Windows 10 på gång!

Nästa år är det troligtvis dags för Windows 10, det nya operativsystemet som kommer ersätta Windows 8. I nedanstående film från Microsoft som publicerades idag får du veta mer:

Ny startmeny

I filmen visas en ny Startmeny som blir en kombination av den menyn som fanns i Windows 7 samt Startsidan med appar från Windows 8. Möjligheten i Windows 10 tror jag är något som många önskat. Ett företag som Microsoft måste ibland lyssna mer på användare och våga gå några steg bakåt för att kunna gå framåt.Appar blir lättare att flytta och byta storlek på

När det gäller apparna kommer de kunna ändras när det gäller placering och storlek på skärmen. Det moderna utseendet får tillbaka traditionella fönstersymboler som minimera, maximera och stänga.

Aktivitetsfältet

Fältet längst ner på Skrivbordet som innehåller klocka, datum och genvägar till program kommer att bli mer användarvänligt.

Här kan du få veta mer direkt från utvecklaren Microsoft: http://blogs.windows.com/bloggingwindows/2014/09/30/announcing-windows-10/

Vad gillar du inte i din Windowsversion? Vad önskar du i version 10?

Dela gärna detta blogginlägg på Facebook och, Twitter. Jag hoppas på fler besökare som kan leda till att jag avsätter mer tid till att utveckla bloggen.
Fönsterhälsningar
Fredrik

5 tankar kring ”Från Windows 8 till 10

  1. Fredrik Pedersen-Dambo Inläggsförfattare

    Hej Peter! Priset för Windows 10 är inte fastställt än men rykten säger att det kommer kosta några hundralappar. Om det blir så är det ett avsevärt lägre pris än tidigare Windowsversioner som brukade kosta omkring en tusenlapp. Rykten säger också att det eventuellt kan bli gratis för dem som har Windows 8.

    Det verkar vara troligt att Windows 10 kommer finnas i handeln hösten 2015. Jag har en förhandsversion som jag kommer laborera en del med. Man lär sig mycket genom att prova.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.