Bildresa

Hej! Övningarna på dagens studiecirkel om internet och e-post handlade bland annat om att undersöka och betygsätta flera webbplatser och en av dem var Flickr. Flickr kan vara en sida med miljontals bilder som inte betyder så mycket eller en sida med bilder som verkligen berör som det gjorde för en deltagare som fann fotografier från sin födelseort. Att se bilder från där man varit för länge sedan kan vara en stark upplevelse, det kan nästan bli som att färdas bakåt i tid för en stund. Prova gärna själv att söka efter någon plats du varit på som verkligen betytt mycket för dig. Vad upplever du på grund av att se bilden? Vilka bilder och berättelser uppstår i ditt inre vid betraktandet som är avsevärt viktigare än det som ses på datorns bildskärm?

3 tankar kring ”Bildresa

  1. Fredrik Pedersen-Dambo

    Hej! Du ställer en viktig fråga! Att se dem på Flickr är tillåtet. Vad som får göras med bilderna förutom att titta på dem kan vara olika och det bestäms av den som fotograferat och det brukar stå angivet under rubriken Licens. Upphovsrättslagen gäller automatiskt oavsett om det finns en copyrightsymbol eller inte.

    Svara
  2. Timo Gillblad

    Spännande uppgift!! Bilderna betyder väldigt mycket och de ger oss möjlighet att få en uppfattning om vår dåtid. Genom att t.ex betrakta ett gammalt vykort som föreställer Stadshuset eller Stockholms Slott så kan man se den närliggande miljön. Vilka andra hus syns, ser man bussar eller spårvagnar? Bildernas bakgrunder ger oss mycket information från den tiden som var. Jag ska själv söka en plats

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.